APA ITU SET TANAMERA?

TANAMERA ~ Postnatal Care Set
Dalam standard set terdapat 10 jenis. Virgin Coconut Oil (100ml) , Brown Soap (125g), Herbal Massage Oil (100ml), Herbal Bath (10g X14), Herbal Wash (10g X14), Boreh Body Scrub (20g X4), Firming Herbal Paste (15g X14), Calming Herbal Paste (3g X4), Herbal Tea (20g X14), Bengkung dan Buku panduan serta jadual disertakan.

*Lavender Floral adalah item tambaha. RM 38.50


Kulit kita "bernafas dan hidup" merupakan organ terbesar ditubuh kita. Apa sahaja yang kita lakukan padanya ia akan menerima dan diproses oleh pelbagai sistem yang terdapat dalam badan kita. Ini adalah asas bagaimana produk semulajadi kami membantu dan memulihkan para ibu yang baru bersalin dalam masa yang singkat.

~ Diformulakan berdasarkan cara rawatan tradisional Melayu, Cina dan Ayurvedic (India) sebagai
satu cara semulajadi untuk para ibu yang baru bersalin kembali pulih dari segi dalaman dan luaran
secara seimbang dari segi horman dan fizikal.

~ Dibuat 100% berasaskan tumbuhan semulajadi dengan penggunaan herba tropika minyak pati.
Tidak menggunakan pewarna tiruan, pewangi, pengawet serta bahan kimia bertoksik ataupun jamu
yang mana kita tahu mungkin memberi kesan merbahaya kepada si comel kita. Ia juga halal kerana tidak mengandungi bahan yang mencurigakan dan mendatangkan was-was.

~ Direka khas untuk memberi penjagaan semasa hamil dan membantu melancarkan proses bersalin. Juga penjagaan semasa didalam pantang untuk membantu ibu yang baru bersalin berehat, pulih dan bertenaga serta mengembalikan bentuk asal tubuh dalam masa sesingkat mungkin.

~ Walaupun masih menyusukan si comel mereka, mereka boleh merasai kesan daripada aroma terapi yang  membantu ibu lebih tenang, relaks dan kembali pulih.

Di dalam setiap Set Bersalin TANAMERA terdapat 10 jenis barangan, anda akan dapat

1.  Cold Pressed Virgin Coconut Oil – 100ml 
Membantu memudahkan proses kelahiran.Mengurangkan rekahan pada kulit dan melembabkan. Ia membantu juga mengurangkan berat badan, paras kolestrol dan memperbaiki keadaan kencing manis.
2. Feminine Herbal Wash – 14 sachets x 10gm
Sesuai digunakan samada bersalin secara normal atau pembedahan. Membantu proses penyembuhan luka dan anti bakteria. Mengurangkan keradangan dan menyahbau serta menegangkan otot bahagian genital.

3. Herbal Bath – 14 sachets x 10g
Menyegarkan dan memulihkan tenaga sambil melegakan otot-otot yang lesu. Menyahbau badan.
4. Herbal Massage Oil – 100ml
Meransangkan peredaran darah, melegakan otot. Menggalakkan pembuangan angin dalam badan. Sesuai untuk bayi juga.
5. Firming Herbal Blend Paste – 14 sachets x 15g
Membantu menguatkan dan menegangkan otot-otot perut serta kulit. Meransangkan pengaliran darah ke bahagian perut. Digunakan bersama bengkung.
6. Abdominal Wrap / Bengkung
7. Herbal Tea – 14 sachets x 2g
Membantu menyembuhkan badan dengan meransang peredaran darah dalaman. Membuang darah beku dari rahim dan keradangan. Melegakan masalah sembelit.
8.Calming Herbal Blend Paste – 4 sachets x 20g
Mengurangkan keletihan dan menyegarkan minda akibat kekurangan tidur dan tekanan. Meredakan kesakitan kepala dan bahagian mata.
9. Boreh Body Scrub – 4 sachets x 20gm
Ia bersifat memanas untuk menyegarkan otot dan memulihkan badan yang lesu. Mengurangkan air berlebihan dalam badan.
10. Brown Formulation Soap – 125g
Menanggalkan kulit mati/kesan hitam pada kulit seperti celahan ketiak, kelengkang. Membuatkan badan rasa bersih dan segar.KINI LAVENDER ADALAH SEBAGAI ITEM TAMBAHAN BERASINGAN
RM38.50

Lavender Floral Water – 70ml
Menenangkan minda akibat tekanan dan kesukaran tidur. Sesuai untuk migrain, sakit kepala, kelesuan. Semburkan pada wajah atau tempat rehat/bantal

Berminat mahu mendapatkan Set Berpantang Tanamera ini? Sila terus klik untuk membuat tempahan!